Clientul incercase initial sa lucreze cu un alt furnizor pentru aplicatiile mobile, dar acesta nu a fost capabil sa livreze produse functionale, care sa indeplineasca cerintele clientului, astfel incat a trebuit sa refactorizam codul si sa ne ocupam si de design-ul aplicatiilor.
Utilizatorii isi creeaza un cont, cauta produsul care le trebuie sau parcurg categoriile sau sectiunile Get inspired (Inspira-te), What’s new (noutati), Collections by color (colectii dupa culori) sau Designer Picks (alegerile designer-ilor) pentru inspiratie; adauga produse in wishlist sau in cosul de cumparaturi pe masura ce navigheaza si, dupa ce s-au hotarat ce vor sa inchirieze, pur si simplu cer un pret in functie de continutul cosului de cumparaturi.
Pe masura ce evenimentele speciale devin tot mai complexe si mai stilizate, Blueprint Studios continua sa dezvolte cea mai mare colectie de echipamente pentru evenimente, disponibile pentru inchiriat. Inventarul lor vast permite clientilor sa creeze cele mai unice si customizate evenimente sociale sau de networking, cu un design complet.
Ambele aplicatii mobile sunt sincronizate cu site-ul, ceea ce inseamna ca indiferent de unde a fost creat contul initial si de platforma sau dispozitivul prin care utilizatorul il acceseaza ulterior, totul va fi sincronizat, inclusive activitatile si wishlist-ul.
Blue Studios are mai multe sedii fizice, iar aplicatiile permit utilizatorilor sa selecteze fiecare dintre magazine si sa vada ce produse se gasesc in oferta fiecaruia. Pot vedea locatiile afisate pe harta si pot contacta fiecare magazin, prin telefon sau email, din interiorul aplicatiei.
Noutati, Colectii dupa culoare, Recomandarile designerilor, Wishlist, Cos de cumparaturi si Categorii de produse. Cosul de cumparaturi le permite utilizatorilor sa importe instantaneu continutul wishlist-ului, iar o functie de cautare ii ajuta sa gaseasca rapid ceea ce le trebuie. Meniul sticky apare pe fiecare ecran, facand navigarea mai usoara si mai intuitiva
Designerul nostru a realizat conceptul pentru aplicatii. Am avut 2 programatori mobile, unul pentru aplicatia Android si unul pentru aplicatia iOS, care au refactorizat codul si au implementat design-ul nou, iar un al treilea programator a lucrat la API, a imbunatatit procesul si a accelerat livrarea.
Am folosit metodologia Agile pentru managementul proiectului, pentru un proces incremental, ce ne-a permis sa ne adaptam cu usurinta cerintelor clientului:
Am dezvoltat aplicatii folosind urmatoarele tehnologii: iOS, Objective C, Android SDK, Java, PHP, SQLite, REST API; si tool-uri: Android Studio pentru Android, XCode pentru iOS. Ambele aplicatii beneficiaza de integrare cu social media, permitand utilizatorilor sa se autentifice cu profilul lor de Facebook.
Pentru afisarea si caching-ul imaginilor, am folosit o librarie Picasso si, cu ajutorul SQLite, am salvat o parte din date local, pentru a putea fi mai usor de accesat de catre utilizatori. Aplicatia Android beneficiaza si de elemente de Material Design, pentru o experienta digitala optima.
Principala provocare a fost refactorizarea codului primit de la client, pentru a-l face mai usor de mentinut si actualizat. Codul initial nu era intr-o stare buna si nu fusese bine documentat, astfel incat a trebuit in primul rand sa intelegem ce dorise sa faca echipa initiala care il scrisese, pentru ca apoi sa putem sa il rescriem cum trebuia.