In acest articol va dezvaluim detaliile despre cum se configureaza sectiunile relevante ale arhitecturii noastre si cele mai pertinente puncte care trebuie luate in considerare atunci cand se implementeaza o aplicatie.
In aceasta arhitectura, Api-ul este elementul central, cel care agregheaza functionalitatea aplicatiei si logica business-ului, acesta fiind mereu optimizat din punct de vedere al vitezei de reactie si al securitatii. Dezvoltarea de aplicatii e o idee excelenta, insa a le dezvolta rapid si sigur este chiar mai bine!
Backend-ul
De obicei ne construim singuri API-urile folosind Lumen, un micro-framework rapid al lui Laravel. Lumen este una dintre cele mai bune solutii pentru crearea de micro-servicii si API-uri de viteza.
API-ul va agreaga toata logica, serviciile si tehnologiile in backend:
Baza de date: ORM-ul (Object-relational mapping) elocvent furnizeaza implementarea perfecta si in acelasi timp simpla a ActiveRecord pentru lucrul cu baza de date. Prin urmare, ORM elocvent transforma interogarea si relatiile intre modale in sarcini optimizate si simple.
Microservicii: pentru scalabilitatea API-ului, sau pentru aplicatia in sine, este recomandat sa se foloseasca microservicii pentru algoritmi si functionalitati reutilizabile mai mari.
Sistem de prioritizare: impartirea de sarcini in mai multe sectiuni poate fi extrem de benefic pentru aplicatiile unde se doreste prioritizarea sau segmentarea sarcinilor.
Serviciile Cache: Caching-ul joaca un rol esential in optimizarea performantei aplicatiei web. Aceasta deoarece accelereaza viteaza de raspuns a website-ului si mareste timpul de incarcare al paginii in comparatie cu cele conventionale.
Serviciile Cloud: daca site-ul stocheaza o cantitate considerabila de date, putem opta sa il incarcam in spatiul de stocare cloud si sa il folosim cand este necesar.
API-uri externe: fiecare aplicatie mare necesita utilizarea de API-uri externe. Acestea accelereaza procesul de dezvoltare folosind serviciile deja create, specializate in domeniile lor, precum API-ul Google Maps, API-urie IP, API-urile de locatie, etc.
Front-end
Interfata front-end-ului este scrisa folosind un Framework Javascript bazat pe arhitectura SPA (Single Page Application). Una din cele mai importante beneficii este faptul ca permite utilizatorului sa comunice in mod dinamic cu aplicatia web fara a reincarca pagina. In consecinta, acest lucru se traduce in raspunsuri directe si interactive catre inputul utilizatorului, generand experiente mai realistice utilizatorului. Astfel, am imbunatatit experienta utilizatorului.
Aceasta abordare nu inseamna faptul ca se diminueaza efectele SEO. In consecinta, folosind Node.js, un framework React pentru servere, ne asiguram de faptul ca paginile sunt usor de indexat de catre motoarele de cautare si usor de previzualizat in paltformele social-media.
Dezvoltarea aplicatiilor folosind aceasta arhitectura nu este folositoare doar pentru scalabilitatea aplicatiei web, dar si pentru intregul ecosistem al aplicatiei in sine.
Cel mai benefic aspect al dezvoltarii APi-ului aplicatiei este faptul ca se poate consuma API-ul, acesta fiind locul unde se afla toata logica afacerii. Prin urmare, asa se intampla in toate aplicatiile: web, Android, iOS, desktop, etc. In concluzie, asftel se castiga timp si se livreaza mai repede in productie, ceea ce este crucial pentru succesul proiectului.
Dezvoltarea aplicatiei facuta de Roweb
Construirea aplicatiilor noastre este intretinuta de viteza de dezvoltare a celor mai recente tehnologii, in functie de nevoile proiectului.
- React
- Vue
- Angular
Aveti nevoie sa imbunatatiti experienta utilizatorului, sa implementati noi functionalitati sau sa adaugati o platforma? Fara probleme, va vom ajuta.
Va oferim solutii robuste pentru proiecte de orice dimensiuni, bazandu-ne pe cele mai bune tehnologii open-source – peste 500 de proiecte efectuate cu succes in PHP va stau la dispozitie ca dovada a expertizei noastre.
- Aplicatii web
- Aplicatii Enterprise
- CRM
- CMS
- Saas
- Portaluri online
- API-uri si Microservicii
Programati o consultatie gratuita si hai sa vorbim!