Tehnologia 5G a aparut pentru a sustine cresterea cererii de obiecte conectate la internet (IoT). Multe proiecte IoT sunt deja in functiune, cum ar fi propria noastra aplicatie “Home Automation”. Scopul acesteia este mentinerea constanta a temperaturii interioare luand in calcul temperatura interna si externa. Dar cu tehnologia 5G vom putea face mult mai mult.
Cum functioneaza tehnologia 5G si care sunt avantajele sale?
Pentru a avea o imagine de ansamblu, trebuie mai intai sa intelegeti unde se afla tehnologia 5G pe diagrama spectrului magnetic de mai jos.
Microundele, televizoarele si companiile de telecomunicatii folosesc valurile mari.
Unda radio trece printr-un obiect solid cu mai multa usurinta pe masura ce creste frecventa. Aparatele cu raze X si luminile UV utilizeaza acest tip de unda radio.
Frecventa 5G este situata in mijlocul celor doua frecvente mentionate mai sus si se numeste unda milimetru. Pe scurt, este mai rapida decat frecventele pe care le utilizeaza furnizorii telecom, dar nu poate parcurge o distata mare.
Cele 3 caracteristici principale pe care 5G le ofera, din punct de vedere tehnic sunt: viteza, densitatea si latenta.
- Viteza de download pe care o ofera 5G, poate permite pe un telefon mobil smart pana la 1 GB/s. Acest lucru este mai mult decat avem de obicei acasa. Imaginati-va ca sunteti intr-o vacanta si utilizand tehnologia de realitate augmentata de pe telefonul dvs. smart, puteti urmari batalii din trecut, puteti afla informatii despre monumente si restaurante din apropriere. Toate acestea in cateva secunde.
- Densitatea va permite mai multor utilizatori sa foloseasca dispozitive conectate la internet dintr-o zona anume, fara a pierde semnalul si viteza de descarcare, cum vedeti adesea la concerte. Cu acest serviciu, aplicatiile create special sa functioneze in zone hiperpopulate vor oferi o rata mai buna de satisfactie a clientilor.
- Latenta va fi data uitarii deoarece 5G va oferi un timp de intarziere de o milisecunda. Spuneti la revedere momentelor in care asteptati incarcarea paginii dvs. Astfel, aplicatii precum jocurile vor rula neintrerupt.
Cum o sa fie industria mobile afectata de 5G?
Industria mobile nu va mai fi la fel dupa implementarea tehnologiei 5G. Aplicatiile se vor imbunatati, jocurile vor utiliza chiar mai mult conceptul de realitate augmentata, iar software-ul de tracking va fi mai eficient. In principiu, se va schimba modul in care percepem tot ce ne inconjuara.
Din fericire, la Roweb vom fi mereu la curent cu salturile tehnologice si vom fi intotdeauna pregatiti sa implementam ideile dvs. de afaceri cu experti instruiti si calificati.
Viitorul digitalului
Ne aflam intr-un moment istoric in care tot ce inseamna digital a evoluat dincolo de capabilitatile sale anterioare si intra intr-o noua era. Vom putea integra inteligenta artificiala mai eficient in obiecte de zi cu zi, cum ar fi masini, obiecte de uz casnic etc.
Tari precum Coreea, Japonia si China se pregatesc deja sa faca saltul la tehnologia 5G pana la sfarsitul anului 2020.
Majoritatea subiectelor discutate in cadrul Congresului Mondial Mobile (MWC19) s-au invartit in jurul conceptului ?conectivitate Inteligenta? si a modului in care 5G este pe punctul de a schimba totul. Pentru a putea fi mai eficienti atunci cand implementam viitoarele aplicatii mobile si solutii IoT cu tehnologia 5G, am mers la MWC19 sa aflam mai multe despre acest trend si pentru a ne creste si mai mult expertiza noastra tehnica.
Recent Posts
- Am testat GitHub Copilot timp de un an la Roweb și acum folosim AI în echipele noastre de dezvoltare
- Elevii de liceu din Pitești, România, au vizitat biroul Roweb pentru a explora împreună cariere în programare
- Sirma Group, lider IT din Europa de Sud Est, alege Roweb pentru a-și consolida expansiunea internaționala si in Romania
- Sebastian Ailioaie – Customer Success Director UK Division | “Încrederea este cea mai importantă și esențială monedă în afaceri și, din păcate, este o monedă foarte rară. Atunci când o găsești, o ții strâns…”
- Florin Obogeanu: Division Manager Craiova | “Am ajuns în Roweb acum 10 ani. Am trecut cam prin toate nivelurile, de la Junior Developer la Manager.”