Vrei sa stii mai multe despre procesul de dezvoltare a unei aplicatii mobile – cat dureaza si ce resurse implica? Atunci, acest articol iti va da exact raspunsurile de care ai nevoie.
Mentiune: Chiar daca, in teorie, etapele de dezvoltare par general valabile, in practica, fiecare companie si fiecare echipa dedicata are propria abordare pentru a duce ideile din stadiul de initiativa in cel de solutie functionala.
Asadar, urmatorul proces de dezvoltare a aplicatiilor mobile se refera la abordarea echipelor dedicate de la Roweb.
ETAPA #1 – FAZA DE ANALIZA
Aceasta este o etapa cheie pentru orice proces de dezvoltare a unei aplicatii – motiv pentru care investim timp si efort pentru a ne asigura ca o parcurgem complet. Fiecare detaliu conteaza pentru ca poate face o diferenta semnificativa la un moment dat. Cu siguranta nu vrei sa dezvolti o aplicatie care sa se piarda in multimea celor deja existente in Store. De aceea, noi ne vom asigura ca iti vom putea livra ACEA APLICATIE care se face remarcata si e capabila sa genereze interactiuni, achizitii, etc.
Asadar, etapa de analiza incepe, de obicei, cu o intalnire (virtuala sau fizica) unde ne dai detalii cu privire la obiectivele tale de business, nevoile si problemele pe care vrei sa le rezolvi cu ajutorul aplicatiei, contextul in care te-ai decis sa demarezi acest proiect. Ca sa ne asiguram ca lucrurile merg in directia buna si ca sa-ti facem misiunea mai usoara, noi iti vom adresa o serie de intrebari punctuale.
Auditarea nevoilor tale de business din perspectiva dezvoltarii unei aplicatii mobile.
- De ce ai nevoie de aceasta aplicatie?
- Ce tip de aplicatie vrei sa dezvolti?
- Ce audiente vizezi?
- Ce tipuri de probleme vrei sa rezolvi cu ajutorul aplicatiei?
- Ce functionalitati crezi ca ar trebui sa includa?
- Prin ce se va diferentia aplicatia ta?
- Ai exemple de aplicatii care iti plac si pe care le consideri un reper?
- Ai mai dezvoltat in trecut astfel de proiecte?
- Cat timp/buget esti dispus sa investesti in dezvoltarea aplicatiei? etc.
Analiza – Este esential sa iti cunoastem in detaliu nevoile si asteptarile. Dar nu si suficient. De aceea, dupa ce vom face un scurt audit pe asteptarile de proiect, vom investi o parte din timp in analizarea pietei (competitie, tendinte in industrie, etc.)
Definirea cerintelor proiectului – Acesta este un marcaj important pe harta dezvoltarii proiectului. In acest pas vom sumariza toate informatiile relevante si le vom defini si valida ca repere pentru proiect.
Consultanta – Faza de consultanta se refera, de cele mai multe ori, la stabilirea functiilor si functionalitatilor care vor fi integrate in aplicatie, tehnologiile care vor fi folosite, resursa umana necesara, selectarea tipului de aplicatie potrivit, etc. Avem experienta extinsa in proiecte diverse si pentru o serie de industrii, asadar, ne simtim pregatiti oricand sa iti oferim consultanta pentru proiecte specifice.
La o prima vedere, aceasta etapa ar putea parea prea complexa si consumatoare de timp. In realitate, experienta pe care managerii de proiect si consultantii nostri o au va face din aceasta etapa una cat de valoroasa, pe atat de dinamica si usor de parcurs.
EXEMPLU
Tourpaq Guest App
Clientul nostru: Tourpaq este unul dintre cei mai vechi clienti Roweb, cu o colaborare continua care a durat peste noua ani.
Solutia: Aveau nevoie de o noua platforma dedicata exclusiv utilizatorilor finali. Aplicatia ofera in timp real informatii legate de detaliile rezervarii, actualizari, modificari ale rezervarii si idei care sa ii inspire.
Trimite-ne detalii cu privire la nevoile si asteptarile pe care le ai pentru aplicatia (noua) pe care vrei sa o dezvolti,
iar noi vom reveni la tine cu o estimare de proiect sau cu programarea unei intalniri pentru a afla mai multe detalii.
ETAPA a #2-a – PROPUNEREA DE APLICATIE
Odata ce stim ce nevoi si asteptari ai, ne va fi usor sa iti facem o propunere pentru structura aplicatiei.
Indiferent de tipul cerintelor pe care ni le-ai trimis deja (tehnice, non-tehnice, specifice, generale, etc) noi ne vom concentra sa iti oferim solutii care sa te ajute real pe piata.
Asadar, ce vom urmari in continuare va fi sa:
- iti prezentam oportunitati extinse – pentru a avea o solutie completa si utila pe termen lung;
- iti livram un wireframe – ca sa ai o imagine de ansamblu asupra viziunii noastre;
- facem o evaluare financiara – astfel incat sa ai o estimare cat mai realista a costurilor;
- semnam un NDA pentru proiect – ca sa ai o garantie in plus cu privire la siguranta parteneriatului nostru.
ETAPA a #3-a: ARHITECTURA ECHIPEI
Avem peste 130 developeri cu experienta, si fiecare dintre ei este capabil sa se integreze rapid intr-o noua arhitectura de echipa si sa inteleaga din mers cerintele proiectului tau.
Nu exista un partener mai bun decat Roweb. Arsenalul lor vast de competente a depasit cerintele noastre. Echipa de implementare este increzatoare in capacitatile proprii, are o performanta constanta, pe care te poti baza, livrand mereu conform specificatiilor si cu mult inaintea termenelor stabilite. Programatorii au o atitudine incredibil de pozitiva, competenta, creativitate si isi trateaza meseria ca pe o arta, punand inima si suflet in fiecare proiect.
Paul Horner
Director DigiConsul GmbH
In functie de complexitatea proiectului tau, arhitectura echipei poate include fie doar 2 experti (1 project manager/consultant + 1 developer), fie echipe extinse de developeri.
Cateva exemple de arhitecturi de echipa pentru diverse proiecte:
1
Specialist pentru implementarea API
3
Specialisti in programare
1
Manager de proiect
1 luna
Dezvoltare
3
Programatori
1
Manager de proiect
Aplicatii mobile
(Android si iOS)
1
UX Designer
3
Front-End
6
Back-End
1
Project Manager
ETAPA a #4-a: TIMELINE & STADII
Prin impartirea proiectului in stadii diferite si asocierea unui timeline bine definit, iti oferim acces la urmarirea eficienta a fiecarei etape in parte. Mai mult decat atat, vei putea comunica facil cu developerii implicati in proiect pentru a face optimizari sau a adapta proiectul la obiective si cerinte dinamice.
ETAPA a #5-a – DEZVOLTAREA APLICATIEI
Managerul de proiect va defini responsabilitatile si planificarea implementarilor pentru atingerea obiectivelor. De la vizualizarea design-ului UI/UX in timp real la verificarea distributiei de responsabilitati – vei avea control total asupra procesului de dezvoltare.
Tehnologii folosite pentru implementare
DEZVOLTARE APLICATII IOS
Limbaje de dezvoltare:
- Objective C
- C/C++
- Swift
- Java Script (ES6)
Environment de dezvoltare:
- Xcode
Librarii utilizate:
- Facebook SDK
- Instagram integration
- APNS
- Google Maps
- ShareKit
- Scanner Kit SDK
- AFNetworking
- Twitter integration
- Google+ integration
- Google Places API
- Image processing using OpenCV
- Aurasma (Augmented reality)
- SmallSockets Library (voice recognition)
- KVNProgress
DEZVOLTARE APLICATII ANDROID
Limbaje de dezvoltare::
- Java
- C/C++
Environment de dezvoltare:
- Android Studio
Librarii utilizate:
- Facebook SDK
- Instagram integration
- Zxing
- Retrofit
- Rx Android
- Butter Knife
- Google Maps
- MPAndroidChart
- Green Dao ORM
- Twitter integration
- Google+ integration
- Volley
- Rx Java
- Gson
- Google Places API
- Image processing using OpenCV
- FCM (Firebase Cloud Messaging)
DEZVOLTARE APLICATII HIBRIDE
Limbaje de dezvoltare:
- HTML5 / CSS
- Twitter Bootstrap
- jQuery Mobile
- KnockoutJS
- Angular JS
- Sencha Touch
Environment de dezvoltare:
- Visual Studio
- Android Studio
- Eclipse
- Xcode
Tehnologii:
- Ionic
- Silverlight
- Cordova
- Titanium
- ASP.NET
Metodologii folosite pentru implementare
Agile – o abordare iterativa in care fazele necesare finalizarii unui proiect sunt, in general, realizate simultan. Sarcinile sunt impartite in cicluri de planificare. Cerintele si solutiile evolueaza continuu si se bazeaza pe prioritizari eficiente si respectarea termenelor limita.
Scrum – echipe formate din 3 pana la 9 persoane, cu o medie de 7 experti, din care fac parte developeri, arhitecti de aplicatii, UI designeri, analisti, QA si editori de texte. Factorul cheie este definit de faptul ca membrii echipei au abilitati complementare, ceea ce ne permite sa mentiem un numar redus de persoane integrate in echipe.
Kanban – in loc sa limitam timpul de munca disponibil intr-un Sprint, prin metodologia Kanban limitam numarul de probleme simultane, focusul nemaifiind, astfel, pe timp. Pentru a creste eficienta proceselor, folosim Kanban alaturi de Scrum sau Agile.
ETAPA a #6 – a: TESTARE & PUBLICARE
Pentru a se asigura ca livreaza o solutie complet functionala, echipa de development va face mai multe teste, la diferite niveluri:
- testari functionale;
- verificarea gradului de implementare a cerintelor clientului;
- testari de integrare;
- testari de utilizare;
- testari pe dispozitive;
- testari pe unitati;
- solutionarea erorilor.
Cum poti incepe un proiect cu o echipa dedicata de la Roweb?
Sa incepi un nou proiect cu noi e usor. Completeaza formularul si trimite-ne detalii cu privire la nevoile specifice ale companiei tale. Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil cu un brief de proiect si o estimare de cost (daca informatiile pe care ni le trimiti sunt suficient de complete cat sa ne permita acest lucru).
Inainte de a ne trimite solicitarea de proiect, iata cateva lucruri pe care, cel mai probabil, vrei sa le afli despre noi:
TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:
METODOLOGII
- Agile
- Scrum
- Kanban
- Waterfall
ROLURI PE CARE LE OFERIM
- Project managers
- Business analysts
- Developers
- Q&A specialists
- Scrum masters
- UX Designers
Cauti o echipa de dezvoltare software pentru urmatoarele tale proiecte?
Bazeaza-te pe cei 130+ software developeri Roweb sa iti transformi proiectele in solutii functionale