Cat de necesara este extinderea echipei actuale pentru dezvoltarea unui proiect software? Poti acoperii toate necesitatile unui nou proiect cu ajutorul angajatilor interni?
In timp ce o parte din companiile din piata isi inchid partial sau integral activitatea ca urmare a efectelor generate de noul context, altele fac eforturi sa migreze cat mai mult in mediul online si sa dezvolte noi instrumente digitale de atragere a clientilor. Schimbarile vizibile din piata transmit un semnal foarte clar catre toate companiile, indiferent de industria din care fac parte: de felul in care acestea aleg sa raspunda noilor provocari depinde sansa lor reala de a ramane relevante si profitabile.
Ca raspuns la intrebarea initiala, in contextul actual, mai mult decat oricand, fiecare proiect conteaza. Pe de alta parte, recrutarea de noi specialisti in companie poate genera costuri impovaratoare si riscante care pot aduce instabilitate pe acest fond financiar si social atat de incert.
Astfel, solutia ideala este sa iti extinzi echipa pentru a prelua si dezvolta noi proiecte fara a angaja, totusi specialisti noi in companie. Este insa aceasta situatie ideala si posibila?
Daca ai o companie software esti deja familiarizat cu modele de tipul staff augmentation sau managed services. Si mai stii, totodata, despre acestea ca vin la pachet cu o serie de avantaje si dezavantaje – lucru care iti ingreuneaza decizia de a alege solutia potrivita.
Partea buna este ca, la intersectia celor doua modele, exista conceptul de “echipe dedicate“ care este construit astfel incat sa raspunda mult mai bine nevoilor reale ale companiilor care vor sa dezvolte noi proiecte software.
“Fiecare proiect conteaza” & si alte motive pentru care ar trebui sa externalizezi proiectele catre o echipa dedicata
Stii ca ai nevoie de implicarea unei echipe dedicate pentru dezvoltarea unui nou proiect software atunci cand:
- proiectele noi sunt complexe si consumatoare de timp;
- vrei sa dezvolti un proiect care sa nu fie afectat de anumite schimbari interne – cum ar fi plecarea din companie sau absenta unor developei interni;
- esti interesat de preluarea unor proiecte care pot implica la un moment dat cunostinte extinse, tehnologii noi sau integrari cu platforme si aplicatii externe.
In oricare dintre situatiile amintite te-ai afla, ai cel putin 7 motive sa alegi dezvoltarea de noi proiecte pe modelul de echipe dedicate:
1
Fiecare proiect conteaza atunci cand vrei sa cresti portofoliul companiei si sa ai stabilitate financiara pe termen lung.
2
Compania ta va avea capabilitati extinse putand sa preia o varietate mai mare de proiecte.
3
Te poti baza pe o eficienta mai mare. Echipele tale interne vor continua sa fie angrenate in activitatile centrale ale companiei, iar cea externa se va ocupa de proiectele nou aparute.
4
Extinzi cunostintele echipei interne si adopti noi tehnologii printr-o abordare de tip Agile livrata si sustinuta de echipa dedicata.
5
Ai o securitate mare a datelor. De la respectarea regulilor GDPR la acorduri NDA, vei avea siguranta ca toate datele companiei tale sunt folosite in mod eficient, transparent si in siguranta.
6
Predictibilitate mare a costurilor Echipele dedicate vor prelua in intregime managementul proiectului – de la activitati si resurse necesare, pana la estimari de cost si bugetari.
7
Te poti baza pe delegarea responsabilitatii pentru activitatile de management aferente proiectului de care compania ta are nevoie.
Mentine-ti proiectele active si creste-ti capabilitatile de business prin externalizarea IT inteligenta: echipe dedicate pentru activitati specifice
Doua exemplificari de proiecte pe modelul “echipe dedicate” (din portofoliul Roweb)
#1
Inlocuirea unei solutii desktop pentru companii imobiliare, cu una web si optimizata
pentru mobil, plus transferarea integrala a datelor. Afla mai mult
Clientul nostru: Clientul nostru este cea mai cunoscuta companie de software imobiliar din Belgia, cu focus pe domeniul imobiliar, si cu care am inceput colaborarea in 2004, fiind astfel cel mai indelungat parteneriat al nostru.
Echipa dedicata: Clientul a cerut o echipa completa pentru acest proiect, incluzand programatori de back-end, cat si programatori de front-end, designeri si un specialist UX (user experience).
Tehnologii pentru backend (C#):
- API: ASP.NET Web API, Nancy FX
- Caching: Memory cache, Redis
- Mesaje: RabbitMQ, SignalR
- Monitorizare: PRTG
- Lansare: Octopus
- Task/Scheduling: Quartz.NET
Tehnologii pentru front-end (Javascript / HTML5):
- HTML5, Bootstrap
- TypeScript, KnockoutJS, jQuery,
- lodash, Moment
- FullCalendar, eCharts, Google Places API,
- Bootstrap Table, Handlebars
- Leaflet, PNotify, Select2, SweetAlert
#2
O retea sociala cu o piata deschisa, gratuita, pentru micro-afaceri
din intreaga lume. Afla mai mult
Despre client: Am lucrat cu acest client inca din anul 2012 la prima versiune a unei aplicatii de comert social. Clientul nostru ne-a abordat cu o idee de afaceri care se baza pe retelele sociale pentru a crea o piata deschisa, gratuita, pentru micro-intreprinderile din intreaga lume.
Echipa dedicata: Pentru a doua versiune, echipa noastra a inclus 8 specialisti (scrum master, UX designer, 6 developeri). Pentru managementul proiectelor am folosit Scrum cu Sprint-uri de 3 saptamani, pe baza prioritatilor stabilite de Proprietarul Produsului.
Technologii: Node.js, Web API Architecture, OrienteDB, Web Sockets, Braintree API, PayPal API, Amazon Web Services, MySQL, jQuery, CSS3, HTML5
Bazeaza-te pe cei 130 developeri Roweb ca sa-ti transformi ideile in solutii si sa faci din fiecare proiect o oportunitate de business